Waarom doen wij onderzoek?

Wat is een fobie?

Jongeren met een fobie zijn erg bang voor bepaalde dieren, voorwerpen, acitivteiten of situaties. Er zijn bijvoorbeeld jongeren die erg bang zijn voor spinnen, honden, liften of hoogtes. Fobie├źn zijn een probleem waar behoorlijk wat jongeren mee te maken hebben, en die hun leven thuis, op school en daarbuiten best lastig kunnen maken.

De Durfpoli

Accare is samen met de Rijksuniversiteit Groningen in juni 2017 gestart met de Durfpoli, speciaal voor jongeren met een fobie. Vanaf februari 2018 is er ook een Durfpoli in Drachten en in Leeuwarden. Op de Durfpoli kunnen jongeren met een fobie meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek gaat over hoe we jongeren met een fobie het beste van hun angst af kunnen helpen.

Durf jij mee te doen?

Het doel van de Durfpoli is om jongeren met een fobie te leren hun angst te overwinnen. We willen onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen: werkt het bijvoorbeeld beter om te oefenen om je angst in grote stappen of in kleine stappen te overwinnen? Om daar achter te komen, hebben we jouw hulp nodig. Durf jij mee te doen?