Waarom doen wij onderzoek?

Wat is een fobie?

Kinderen met een fobie zijn erg bang voor bepaalde dieren, voorwerpen, activiteiten of situaties. Er zijn bijvoorbeeld kinderen die erg bang zijn voor spinnen, honden, liften of hoogtes. Fobie├źn zijn een probleem waar behoorlijk wat kinderen mee te maken hebben, en die hun leven thuis, op school en daarbuiten best lastig kunnen maken.

De Durfpoli

Accare is samen met de Rijksuniversiteit Groningen in juni 2017 gestart met de Durfpoli in Groningen, speciaal voor kinderen met een fobie. Vanaf februari 2018 is er ook een Durfpoli in Drachten en in Leeuwarden. Op de Durfpoli kunnen kinderen met een fobie meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek gaat over hoe we kinderen met een fobie het beste van hun angst af kunnen helpen.

Durf jij mee te doen?

Het doel van de Durfpoli is om kinderen met een fobie te leren hun angst te overwinnen. We willen onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen: kunnen kinderen het beste thuis oefeningen doen of beter bij de instelling? En is het nuttig als ouders hun kind helpen of is het resultaat juist beter als kinderen de oefeningen alleen doen? Om daar achter te komen, hebben we jouw hulp nodig. Durf jij mee te doen?